Novice

Novice 22 Marec 2019

Cvetoče narcise v parku

Glavna odlika narcis je zgodnje cvetenje, trpežnost in živahne belorumene kombinacije barv. V Arboretumu Volčji Potok se raztezajo na veliko površinah v različnih delih parka. Vsega skupaj bo v Arboretumu zacvetelo 100 sort narcis. Občudovanja vredne so tako tiste najzgodnejše, kot tiste lepotice, ki cvetijo pozno skupaj z barvitimi tulipani. 

Ogledate si lahko že prvi del razstave Cvetlične iluzije. Tudi v letošnjem letu si lahko v parku ogledate dinozavre in kite v naravni velikosti. Pravljični junaki so zapustili šotor in se preselili ob otroško igrišče. 

Park je v marcu odprt od 8. do 18. ure. Zadnji vstop v park je mogoč eno uro pred zaprtjem parka. Cenik si oglejte TUKAJ

Narcise v Arboretumu

V Francoskem vrtu so zacvetele narcise sorte ‘Tête à Tête’ 

Sedaj je pravi čas za zasaditev vrta, zato je izbira okrasnih rastlin res velika. V vrtnih centrih Arboretum imamo bogato izbiro dreves, grmovnic, vrtnic, trajnic in enoletnic. Ne pozabite tudi na ureditev okusnega zelenjavnega in sadnega vrta. Vrtičkarji ste verjetno že začeli z načrtovanjem domačega vrta, za vas smo pripravili bogato ponudbo semen in orodja. V vrtnih centrih Arboretuma v Volčjem Potoku in Medlogu vas pričakujemo in vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri rastlin za vaš vrt. 

Vabimo vas v Arboretum Volčji Potok tudi v tej sezoni.